Att köpa valp

Att köpa valp från Kennel Who Is 

Våra valpar lever / växer upp i vår hemmiljö. Första veckorna så bor tiken med sina valpar inne i mitt rum. När Valparna är runt  3 veckor så flyttas dom till en större valp hage i huset. Dom springer runt i hela huset flera gånger /dag och får då vänja  sig vid ex dammsugare/ diskmaskin / tvättmaskin som låter och även våra andra hundar i hemmet.  Är det sommar och varmt ute så har dom även en valphage ute som dom är i på dagarna under uppsikt. Dom får även springa runt på tomten och röja i rabatterna vilket dom verkligen älskar. På vintern så får valparna vara ute på tomten några gånger /dag lite kortare stunder då dom lätt kan bli nerkylda.
Tiken är med valparna under deras uppväxt fram tills dom är åtta veckor. När valparna börjar äta valp mat så serveras dom mat 3 gånger / dygn hos oss och även en plåt välling morgon och kväll.  Två gånger har jag som mål att dom ska ha åkt bil innan leverans sker för att dom ska ha varit med om det innan man åker hemåt med sin nya familjemedlem.  

Valparna avmaskas mellan 3-4 veckor första gången sen avmaskas dom innan leverans.

Vid Leverans så är valpen Veterinärbesiktad , vaccinerade  och chippade och ett intyg på det med följer köparen.

Stamtavla och informations papper om vad som ska göras det första året med din valp får man med vid leverans. Brukar även ge med små Goodi Bags med diverse saker i till varje valp.

Valpen är trimmad och nybadad vid leverans.

Jag har mina Hundar försäkrade hos Svedea och är väldigt nöjd med dom.  Varje valp försäkrar jag från 4 veckors ålder hos Svedea och tar man över den försäkringen så blir det inget tids brott som valpen är oförsäkrad på.  Att man ska ha sin valp / hund försäkrad tycker jag är viktigt men inget tvång att man just har Svedea.  

Jag erbjuder alltid gratis trimning av er valp upp tills att valpen har fyllt 1 år. Efter det kan man boka trimning hos mig till ett reducerat pris. Att trimma sin hund runt öronen och tassar är väldigt viktigt för hundens välmående.

Jag bokar och sammankallar till BPH (Beteende och personlighets beskrivning hund) efter det att valparna har fyllt 1 år och jag önskar då att man kan komma med sin hund och göra det testet . Det är viktigt för mig som uppfödare och för framtida avel för vår ras. Även bra för er hundägare att veta hur just din hund reagerar i vissa situationer ute i samhället vid promenader

Att man röntgar Höfterna på sin hund mellan 1 – 2 års ålder är också viktigt. Jag som uppfödare är intresserad av att vi ska fortsätta att föda fram friska och sunda hundar i framtiden.

När man väl kommit hem med sin valp så dyker det oftast upp frågor om nått eller att man får problem med nått. Vänd er gärna till mig först så vi kan ha ett samtal om det och oftast kan jag ge er god råd och problemet eller frågan löser sig.  Allt är inte lätt och självklart med att äga hund och ingen fråga är för dum för att inte ställas.